Mesta mestom, KČ Barutana med trinajstimi primeri dobrih praks

Inštitut za politike prostora je izdal že četrti katalog Mesta >> mestom! Med trinajstimi primeri tokrat lahko najdemo tudi Kreativno četrt Barutana.

Ob tem so na IPoP zapisali:

"Tokratni nabor 𝘁𝗿𝗶𝗻𝗮𝗷𝘀𝘁𝗶𝗵 𝗱𝗼𝗯𝗿𝗶𝗵 𝗽𝗿𝗮𝗸𝘀 vključuje različne ukrepe, povezane s spodbujanjem trajnostne mobilnosti, urejanjem zelenih površin, razkriva različne pristope k oživljanju mest, povezovanju skupnosti in izobraževanju.

Zanimalo nas je, kako je iz nekdanjega vrtca nastal medgeneracijski skupnostni center, iz nekdanje smodnišnice pa kulturno in družbeno središče. In kako slikoviti murali krepijo lokalno pripadnost in z zgodbami iz lokalne zgodovine, kulture in narave oživljajo javni prostor. Predstavili smo projekt urbane kavarne v Kiosku 67, ki je odprla novo polje za sodelovanje javnosti pri oblikovanju mesta, in ukrepe, ki zaščitijo otroke in šolarje v prometno preobremenjenih območjih ter jim omogočajo varne prihode v šolo. 

To je le nekaj primerov, kako lahko s premišljenimi ukrepi in sodelovalnimi praksami ustvarjamo bolj vključujoča, živahna in odporna mesta. Ob četrti izdaji nas veseli predvsem to, da je eden glavnih virov inovativnih praks občin 𝐬𝐨𝐝𝐞𝐥𝐨𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐳 𝐧𝐞𝐯𝐥𝐚𝐝𝐧𝐢𝐦𝐢 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐜𝐢𝐣𝐚𝐦𝐢 𝐢𝐧 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐜𝐢𝐣𝐚𝐦𝐢 𝐜𝐢𝐯𝐢𝐥𝐧𝐞 𝐝𝐫𝐮ž𝐛𝐞."

Izvorna novica: Izšel je že četrti katalog Mesta >> mestom!

Katalog Mesta >> mestom #4 (.pdf)