Najbolj zlata je prostovoljska lopata!

DAN ZA SPREMEMBE, pod pokroviteljstvom Filantropije, povabi vse ljudi v Sloveniji, da sooblikujejo boljšo družbo, tako da se v svojem okolju povežejo v akcijah, ki lahko rešujejo aktualne probleme in izboljšujejo kakovost bivanja.

V Kreativni četrti Barutana smo tako čudovit sončen dan izkoristili za kar dva dogodka - v organizaciji Mladinskega centra Kotlovnica je na zelenici pred Šlosarijo potekala že 32! izmenjevalnica oblačil, ekipa Doma kulture Kamnik pa je organizirala prvo delovno akcijo na območju v letu 2024.

Izmenjevalnica oblačil deluje po različnih principih: »prinesi oblačila – odnesi oblačila« ali »samo prinesi oblačila« ali »samo odnesi oblačila«. Takšno izmenjevalnico oblačil so v Kotlovnici prvič organizirali v letu 2018 in zaradi velikega zanimanja je tako danes lahko potekala že 32. edicija. Za vse zamudnike, naslednja je v načrtu v mesecu maju!

Ekipa Doma kulture je sočasno organizirala tudi prvo splošno delovno akcijo "smodnišničnega" dela Kreativne četrti. Tokrat fokus prostovoljcev (pod vodstvom koordinatoja Gorana) ni bil v pletju, košnji ali pobiranju kamenja, temveč v prebiranju industrijske dediščine in pospravljanju barutanskih skladišč. Roko in prevoz smo ponudili tudi Foto klubu Kamnik pri transportu njihovih artefaktov v kulturni depo #5.

Kot bi mignil je bil ponovno do vrha napolnjen kombi Priden možica, ki pot do Publicusa že dobro pozna. Naslednjič pa kramp, lopata in plevel.

Hvala vsem prostovoljcem, organizacijam in podpornikom!

 

Fotografije: Anja Bezlova, Anja Žnidaršič, Blaž Plut