Urbana intervencija: od ideje do izvedbe

KD Prostorož v sodelovanju s Centrom za kreativnost vabi k udeležbi v spletni debati!

Kako študentski projekt prenesti v prakso? Koga moraš prepričati, da lahko idejo za urbano intervencijo tudi realiziraš? Kako voditi finančno plat projekta? Kako se usklajevati z naročnikom v času korone? Delati solo ali sodelovati z ekipo? Ko je projekt končan – kako komunicirati s prebivalci, kako z mediji? Kaj prva realizacija pomeni za tvojo kariero?

Absolventi arhitekture na UL FA Zala Kanc, Jan Šimnovec in Mitja Kuret in absolvent krajinske arhitekture na UL BF Luka Bajde so letos v Kamniku in Zagorju v okviru Urbane akademije realizirali dve vidni urbani intervenciji. V pogovoru z Zalo Velkavrh (prostoRož) bodo delili svoje izkušnje in novo pridobljeno znanje o tem, kaj pomeni, da urbano intervencijo izvedeš v praksi.

 

Urbano akademijo vodi prostoRož, neprofitni urbanistični studio s 15-letnimi izkušnjami s področja prenove javnega prostora, urbane revitalizacije in urejanja mesta po meri ljudi. Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Vir: https://czk.si/dogodki/urbana-intervencija-od-ideje-do-izvedbe/